5 x Styling tip met Vintage & Tweedehands

Gepubliceerd op 6 oktober 2023 om 18:07

Ben jij dol op vintage interieur? Dan is stylen misschien wel je favoriete onderdeel. Maar hoe zorg je ervoor dat je interieur er echt uniek en stijlvol uitziet? In dit blog deel ik 5 handige tips die je helpen om je vintage interieur tot een succes te maken.

 

tip 1.Start met een plan 

Wat wil je bereiken met je interieur? Wil je een bepaalde stijl creëren? Of wil je gewoon een gezellige en comfortabele plek creëren om te wonen? Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je beginnen met het maken van een moodboard.

Een moodboard is een geweldige manier om inspiratie op te doen en je ideeën te visualiseren. Je kunt een moodboard maken op Pinterest, maar ook heel simpel op je iPhone.

Maak screenshots van plaatjes die je gevonden hebt op Instagram, Marktplaats ,Pintrest of webshops . Daarna selecteer je de foto's en zet je ze in één nieuwe mapje in je photoalbum.

Dit geeft je een goed beeld van hoe de afbeeldingen bij elkaar passen.

tip 2. Shoppen bij de Kringloop 

 

Heb je online leuke decoratieve accessoires gevonden ga dan even langs de kringloop om te kijken of je iets vergelijkbaars kan vinden. Zo vond ik bijvoorbeeld de posters van Ted & Tone heel erg leuk voor op de baby kamer.  Ik kan zelf best aardig tekenen, dus heb ik een aantal tekeningen gemaakt die geïnspireerd zijn op de posters van Ted & Tone. Kan je dit niet? Dan koop je de posters  gewoon ;). 

Bij de kringloop vond ik houten lijstjes voor minder dan een euro per stuk. Ik heb ze schoongemaakt en opgeknapt, en het resultaat is geweldig!

afbeelding van Ted & Tone

afbeelding van instagram De zaak van Sjaak 


tip 3. De regel van drie

Wanneer je accessoires toevoegt aan je interieur, is het een goed idee om oneven aantallen aan te houden. Denk bijvoorbeeld aan drie verschillende kandelaren op een bijzettafel of drie vintage vazen in een kast. Door met verschillende vormen en/of hoogtes te spelen, creëer je een speels en dynamisch effect. Dit kan natuurlijk helemaal met vintage en/of tweedehands items gedaan worden. Maar een combinatie van oud en nieuw werkt natuurlijk ook erg goed. Zo lijkt het alsof je niet te veel hebt nagedacht over je interieur, maar dat is wel het geval!;) 

afbeelding van Instagram haarlemsegrotemensenwoning

afbeelding van De zaak van Sjaak 

afbeelding van De zaak van Sjaak 


tip 4. Muurdecoratie op de juiste hoogte

Deze tip is heel makkelijk en bruikbaar en gaat vaak fout! Vooral bij een ruimte met hoge muren ben je geneigd om een schilderij (te) hoog te hangen. De ideale hoogte is wanneer je ogen naar het midden van het schilderij gericht zijn. Dit is echter voor iedereen anders. Een goede vuistregel is om een schilderij ongeveer 1,70 meter boven de grond op te hangen.

 

tip 5. Eye catcher

 

Een eye catcher is een item dat meteen in het oog springt. Door te kiezen voor een eye catcher, creëer je een focal point in je interieur. Dit kan van alles zijn, maar naar mijn mening vooral een vintage item!  Heb je nog een mooie design stoel of een prachtige tweedehands lamp?


Als je een eye catcher hebt gekozen, kun je er omheen bouwen. Je kunt ervoor kiezen om de stijl van de eye catcher aan te houden en dit uit te bouwen met tweedehands neutrale items. Dit zorgt voor een rustig en harmonieus interieur. Je kunt ook kiezen voor een eclectic interieur. Bij een eclectic interieur contrasteren verschillende stijlen en kleuren met elkaar. Dit kan een heel interessante en verrassende look creëren.

Hier zijn een paar tips voor het kiezen van een eye catcher:

  • Kies een item dat je echt mooi vindt. Als je niet van het item houdt, zal het niet echt een eye catcher zijn.
  • Kies een item dat groot genoeg is om op te vallen. Een klein item zal niet echt in het oog springen.
  • Kies een item dat past bij je persoonlijke stijl. Je wilt dat het item een weerspiegeling is van je eigen stijl.

afbeelding - Pintrest hannah metxger

 

Ik hoop dat deze tips je helpen om een stijlvol interieur te creëren met een vintage eye catcher en andere leuke tweedehands finds!Heb je vragen over dit artikel of vragen over items uit mijn vintage collection. Stuur me graag een berichtje! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.