Eco friendly Christmas decoration

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 16:13
Ik vind het leuk om mijn huis voor de kerst te versieren met zo veel mogelijk zelfgemaakte dingen of uit de kringloop. Gezellig overal kaarsjes en een kerstboom natuurlijk! Graag deel ik met jullie een paar makkelijke DIY-tips.

Kerstboom

Laten we beginnen bij de kerstboom.  De oplossing lijkt mij toch wel een boompje huren/ lenen die weer terug in de natuur gaat.


Dit kan bijvoorbeeld bij Beterboompje.  Je kunt de bomen zelf in de stad  bij Dille en Kamille ophalen .

 

En bezorg je de boom weer terug , op de ophaal plek ? Dan krijg je de borg weer terug.  

kerst kransen 

Eerder vond ik kerstkransen altijd een beetje tuttig, maar nu wil ik er super graag eentje aan mijn voordeur hebben. Bij de kringloop heb ik het onderframe gehaald. In het bos pluk ik wat takken af. Om het af te maken heb ik bij Søstrene Grene een aantal nep bessen besteld, maar die kun je ook bij de kringloop tegenkomen. Wie weet vind je nog een leuk oud belletje. Hieronder zie je wat toffe voorbeelden die ik vond. Zelf moet ik nog aan de slag, maar ik zal het eindresultaat zeker delen.

 

Wat heb je nodig : 

Pintrest


Kerstster 

Een kerstster van papieren zakjes of koffiefilters.

Een mooie kerstster mag natuurlijk niet ontbreken. Deze kerstster heb ik gemaakt van papieren boterhamzakjes. Deze boterhamzakjes zijn te koop bij de Jumbo. De ster is niet moeilijk om te maken, maar staat wel heel gezellig in mijn huis.

 

Wat heb je nodig:

 • Papieren boterhamzakjes en koffie filters

 • Schaar

 • Lijm

 • Touwtje

Hoe maak je het:

 • Je hebt voor deze kerstster 10 boterhamzakjes nodig.

 • knip ze in een gewenste vorm, ik deed alleen een puntje knippen
 • Smeer lijm op de plaats tussen de boterhamzakjes

 • Plak nu het volgende boterhamzakje hierop. Herhaal dit tot je alle zakjes op elkaar hebt geplakt

 • Smeer nog een keer lijm op het boterhamzakje zoals je het alle keren hebt gedaan.

 • Doe je handen in de buitenste zakjes en draai ze rond zodat ze tegen elkaar komen.

 • Druk goed tegen elkaar zodat het goed vast zit.

 • Maak een touwtje vast aan de ster en hang hem op. Dat kan met perforator of met naald en draad.

afbeelding van Liekes Home


Kerstboom versiering 

Voor deze leuke en simpele figuurtjes kocht ik zelfdrogende klei, die je online bij Bol.com of bij de Action kunt vinden. Ook de vormpjes vond ik in de kringloop, maar Dille & Kamille heeft er ook veel en in verschillende thema's.

Hoe maak je het:

 1. Zorg ervoor dat de klei een beetje is opgewarmd tussen je handen.
 2. Rol het uit tot ongeveer een dikte van 3 mm, anders worden ze echt minder mooi.
 3. Druk de figuurtjes uit en maak er een gaatje in met bijvoorbeeld een satéprikker.
 4. Laat drogen.
 5. Schilder ze in een gewenste kleur.
 6. Ik had nog bladgoud liggen, maar je kunt ze ook met glitters versieren.
 7. Tip: de glitters blijven mooi zitten als je de verf nog nat is.

Extra tip: je kunt de figuurtjes nog licht aan de zijkanten schuren voordat je ze schildert.


Furoshiki Gift wrapping

Je kunt tegenwoordig al in veel eco-winkels herbruikbaar cadeaupapier kopen, maar ikzelf bewaar af en toe wat stofjes of kijk in de stoffenhoek bij de kringloop. Hiervoor kijk ik vooral naar stofjes waar een beetje een rek in zit. Ik knip ze op maat (vierkant) en dan is het klaar. Naaien enzo kan ook, maar ik hou het lekker makkelijk.

Helemaal af maak je het met een groen takje en een naamkaartje.

Furoshiki is niet alleen een duurzame manier om cadeaus in te pakken, maar het is ook een leuke en creatieve manier om je cadeaus een persoonlijk tintje te geven.

Voor de wrapping techniek kun je hieronder de video bekijken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.