Home » Mijn verhaal

Van totaal geen koers varen en het motto work hard, play hard naar doen wat bij mijn hart ligt.

Na mijn studie in Amsterdam en het studentenleven, kwam ik terecht bij een creatief hotel in Amsterdam. Hier kreeg ik een duo functie, zowel receptioniste/ reserveringen als verantwoordelijk voor interieur en styling maar ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van de hotelkamers (in samenwerking met de housekeeping). Een mannetje van van alles. Inclusief verschillende ochtend, dag en avond diensten. 

Naast mijn veelzijdige baan, ging ik veel uit, zat ik nooit stil en wilde ik van alles. Zoals verhuizen, kinderen krijgen, een bedrijf op zetten. Maar mijn relatie ging uit en kort daarna overleed een dierbare vriend.

Ik voelde me eigenlijk al heel lang niet goed (zo’n 4 jaar) maar om er achter te komen wat er niet lekker zat of om te gaan met gevoel. Had ik niet geleerd. Over gevoel dacht ik : "Dat is iets wat je niet mag laten zien, want dan ben je zwak en kwetsbaar en pakken ze je". En je lichaam is een instrument van wat jouw hoofd wil. Vertrouwen op wat je gevoel of intuïtie is totale onzin.  Je koppie die weet wel wat effectief & efficiënt en beter is.

Er kwam een nieuwe liefde en daardoor ging alles eigenlijk wel een stukje beter. Logisch want je bent verliefd, dan is alles leuker. 

Na de zwangerschap en de geboorte van onze dochter in april 2019, die beide mega zwaar waren. Begon niet alleen mijn hoofd maar ook mijn lichaam te protesteren. Ik kon niet meer opstaan van de bank terwijl Fien op mij lag met een flesje. En Fien huilde de eerste 7 maanden iedere dag zeker twee uur (vaak meer). Ik kon er niet meer mee omgaan. Ik was echt helemaal op en stond niet meer voor mezelf in.

Ik dacht bij mezelf: "Ik moet hulp vragen maar ik kon het niet, want als je hulp vraagt ben je zwak en kan je het niet aan”! Uiteindelijk zei mijn intuïtie bel de huisarts. ‘s Avonds vertelde ik het aan Rick en hij zei hetzelfde. Eerst werd ik heel erg boos (van binnen). Maar ik ben ook een ontzettende doorzetter (Haha ..dit wist ik niet eens, maar ook dat heb ik over mezelf geleerd) en dat heeft me toch de stap doen zetten.

Huisartsen en bedrijfsartsen snappen er eigenlijk niets van, pas als je het zelf hebt meegemaakt weet je wat het inhoud. Het is niet alleen haptonomie doen of met een therapeut praten. Het is een levensstijl die moet leren en/of terug moeten vinden.

Na maanden rust genomen te hebben, wat overigens acceptatie is van je/een probleem (en mij helemaal niet lukte), ging het iets tot niet beter. Ik had de kennis gewoon niet om mezelf te genezen.Uiteindelijk heeft een burn-out coach mij geholpen (en EMDR). Zij heeft mij geleerd hoe stress werkt, wat dit allemaal met je (lichaam) kan doen. Hoe je het aan gaat, leren je signalen te herkennen, zoeken waar je blij van wordt en waar je rust in kan vinden, dat ik niet de stem in mijn hoofd ben. Dat VOELEN en je INTUÏTIE je kompas zijn en zeker niet dat fucking wijze stemmetje in je hoofd, die alles beter weet.


Nu gaat het erg goed, ik heb via het UWV het Starters Traject gevolgd. Waarin je tijd krijgt om je eigen bedrijf op te zetten. Ik hou van mooie vintage spulletjes, ik hou van struinen en mijn hart maakt een sprong van een mooie tweedehands vondst. Dankzij
de complimenten van vrienden en familie, en de vraag wat ik het liefste zou willen doen, is De Zaak van Sjaak ontstaan.
In deze zelfde tijd kregen Rick en ik onze hond Sjaak. En omdat ik zo blij van dit beestje werd heb ik mijn bedrijf De zaak van Sjaak genoemd. 

Zuinig zijn op de aarde vind ik belangrijk, dit is dan ook de reden dat ik liever voor een tweedehands product kies. Gemakkelijk is het niet, maar het begint bij onszelf.

Het is in oktober 2021 2 jaar geleden maar Ik blijf voorlopig zoekend. Het gevaar is dat je meegenomen wordt door een sneltrein en als je er in zit heb je niets in de gaten. Pas als je (gedwongen wordt) uitstap merk je het op. Oej ik ben (weer) te snel gegaan, te veel op m'n hooivork genomen. ;)

Praktische dingen die mij goed helpen zijn Yoga Nidra, wandelen en lezen. Af en toe probeer ik iets nieuws zoals een cacao-ceremonie, klankschalen concert, energetische reiniging, acupunctuur, Cranio en ademhalingsoefeningen.
Om weer even te weten wat echt rust en totale ontspanning is.

Tijdens mijn herstel kwam ik bij een re integratiebureau terecht waar ik echt een heel raar introductie gesprek heb gehad. De man zei tegen mij: “Een eigen bedrijf opzetten is heel erg hard en altijd werken en ondernemers zijn rare en eigenwijze mensen waar niet mee samen te werken valt”. Dat moet je niet doen,  als je net uit een burn out komt dat ga je niet redden ect.

Tip:  Trek je niets aan van dit soort standaard oppervlakkige opmerkingen die mensen maken. Het is hun eigen onzekerheid.
Doe wat je leuk vindt zorgt ervoor dat je goed in je werk bent. Ik haal zoveel plezier uit mijn werk en het voelt niet als werk omdat ik het met plezier doe. Er zijn veel dingen die ik moet leren aan het ondernemerschap maar ook “leren” doe ik graag.  Vertrouwen hebben in jezelf (waarin jij goed bent)  is denk ik de grootste kracht van ondernemen en van jezelf geloven.

                                                            Mijn motto:
                                                                           “The best is yet to come”.