Home » About us


Hoi! Wij zijn Evelien en (hondje) Sjaakie. 
​Omdat ik zo blij word van mijn hondje Sjaak, heb ik mijn bedrijf ‘De Zaak van Sjaak’ genoemd.
Een (online) shop waar je van alles kunt kopen. 

Mijn liefde voor mooie spulletjes begon steeds meer op een verzameling te lijken. Dankzij de complimenten van vrienden en familie, en de vraag wat ik het liefste zou willen doen, is De Zaak van Sjaak ontstaan.

Van kringloop tot woonkamer
De laatste jaren zijn kringloopwinkels steeds populairder geworden en daar ben ik heel blij mee. Dit zorgt er namelijk voor dat al deze tweedehands producten een tweede (of derde) leven krijgen zonder dat hier nieuwe grondstoffen voor nodig zijn. Door te kiezen voor een tweedehands product, kies je heel gemakkelijk voor een wat bewuster en duurzamer leven. 

Toch kan het best lastig zijn om de echte pareltjes uit de stoffige kringloopwinkels te pikken. Daarom verzamel ik al deze spullen op mijn website en Instagram. Zo hoef jij niet rond te zoeken in de kringloopwinkels om tóch deze mooie tweedehands spullen te kunnen kopen. ​​

Duurzaam leven
Duurzaamheid vind ik heel belangrijk, dit is dan ook de reden dat ik liever voor een tweedehands product kies, dan dat ik iets nieuws aanschaf.  Met een paar kleine aanpassingen in je leven, kun je al een stuk duurzamer leven.

 

Zelf ga ik  die zoek toch aan en neem ik je via mijn Instagram.  Op dit moment doe ik dit door onder andere zo zuinig mogelijk te rijden voor inkoop en bezorging (vaak doe ik dit op de fiets).

En ik zorg ervoor dat verpakkingen hergebruikt worden of biologisch afbreekbaar en gebruik geen chemicaliën om bijvoorbeeld meubels op te knappen. 

Daarnaast heb ik een punt in Amsterdam , Haarlem , Zaandam , Opmeer en Velsen -noord waar je gekochten items op kan halen.  Ik geef ze mee aan familie waardoor het wel wat langer kan duren voor dat het er is. Maar dit scheelt verzendkosten en is ook weer beter voor het milieu.​

 

Vind je het leuk om meer over mijn verhaal en mijn burn-out te lezen?
Klink dan hier onder op " mijn verhaal.